Joomla 4: wat verandert er?

Joomla 3 single artikelNog maar 10 jaar geleden maakten we websites vooral voor computerschermen: véél ruimte die goed werd benut. Het menu stond vaak links, het scherm was breed genoeg en zo had de bezoeker er goed zicht op. Maar met de komst van smartphones is dat de laatste jaren snel veranderd: als een menu links geplaatst is, komt het op een smartphone bóven de tekstpagina te staan, die daardoor niet meer snel te lezen is: de tekst schuift steeds verder buiten beeld…

Moderne websites gebruiken een horizontaal menu wat slechts weinig ruimte vraagt. joomla 4 single artikelOp smartphones verandert dit in het bekende ‘hamburgermenu’. 3 streepjes die het menu vóór de tekst laten zien: de website blijft goed leesbaar terwijl het menu goed bereikbaar is, vooral als het hamburgermenu niet verdwijnt maar bij het scrollen boven in beeld blijft ‘hangen’. Met de komst van Joomla 4 nemen we dan ook definitief afscheid van de verticale menu’s: heb jij die nog op de website, dan zetten we die over naar een horizontaal menu. Omdat het aantal items in de breedte beperkt is, werken we bij grotere menu’s met subitems die bij muis-over uitklappen.

joomla4 multi artikel 400Als jouw website dan toch vernieuwd gaat worden heb je zelf misschien ook plannen voor verandering, vernieuwing, een andere look&design… dan is dit het moment om door te pakken: we kunnen de template ook omzetten naar een Multi-artikel design, wat véél meer mogelijkheden geeft voor de layout van de webpagina’s:

17 augustus 2023 eindigde de ondersteuning voor Joomla 3 en moesten alle websites zijn overgestapt op Joomla 4. De kosten voor de migratie zijn afhankelijk van de configuratie van de website: voor een basis-website geldt een vanaf-prijs van € 150,00. Is jouw website zo'n 5 jaar oud of ouder? Dan is de template niet langer te gebruiken. Wij bouwen een nieuwe template met dezelfde looks-and-feel als de bestaande website of als je wilt een geheel nieuw design. De kosten zijn afhankelijk van de faciliteiten en de content op de site. Een single-artikel template is vanaf € 195,00 beschikbaar. En je weet: bij ons betaal je géén BTW. Als jouw website aan de beurt is nemen we contact op en krijg je een offerte op maat.

Joomla4.pdf downloadBenieuwd wat er mogelijk is? Kijk dan eens in ons portfolio naar websites die inmiddels al volgens de nieuwste technieken gerealiseerd zijn:

Ed. 16-03-2023 (rev. 10-02-2024)